Helen Hofman en Evert Doorn van de Gooische Fotoschool en Het Gooisch Fotografiecafé.
Helen Hofman en Evert Doorn van de Gooische Fotoschool en Het Gooisch Fotografiecafé. Foto: Bob Awick

Fotografiecafé start met Eddy van Wessel

Cultureel

HUIZEN - De Gooische Fotoschool bestaat inmiddels alweer drie jaar. Na De Brassershoeve zat de school met de workshops, cursussen en Het Gooisch Fotografiecafé in het pop-up-Kunstkantoor aan de Kerkstraat.

Die locatie is echter niet meer beschikbaar. Daarom is de school tijdelijk uitgeweken naar de Binnendelta 15h in Blaricum, met zicht op terugkeer naar Huizen.

Club
Het Gooisch Fotografiecafé zal voortaan plaatsvinden in de club van De Krachtcentrale aan de Havenstraat. Eddy van Wessel is daar zondag 30 september vanaf 15.00 uur te zien.

Helen: "We willen met Het Gooisch Fotografiecafé uitgroeien tot een van de beste in Nederland." Om dit waar te kunnen maken, zijn inmiddels diverse fotografen bij het café betrokken. Een van hen is Evert Doorn uit Bussum. Hij gaf vorig jaar zelf een lezing, want hij is ook al jaren een verdienstelijke fotograaf.

Negen keer
Evert: "Het is de bedoeling dat er een eigen website voor komt en dat er negen keer per jaar een fotografiecafé georganiseerd wordt. Normaliter op elke derde zondag van de maand in september, oktober, november en van januari tot en met juni. Dit zal plaatsvinden in de club onder in de kelder van De Krachtcentrale."

Helen: "Eddy van Wessel kon echter niet de derde zondag, vandaar dat we voor het eerste café een uitzondering maken." De organisatie heeft ervoor gekozen om Eddy van Wessel terug te vragen.

Zilveren Camera
Hij was vorig jaar de eerste fotograaf die een lezing gaf in Het Gooisch Fotografiecafé. Evert: "Hij heeft al twee keer de Zilveren Camera gewonnen en hij heeft zijn roots in Huizen. Hij is nu druk bezig in Irak en is een interessante fotograaf met een verhaal."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant