Paul Schiffers met de Huizer Insigne die hij vorige week woensdag kreeg opgespeld.
Paul Schiffers met de Huizer Insigne die hij vorige week woensdag kreeg opgespeld. Foto: Bob Awick

Huizer Insigne voor Paul Schiffers

Mensen

HUIZEN - Paul Schiffers heeft bij zijn afscheid van Buurtpanel 1276 een Huizer Insigne gekregen uit handen van burgemeester Sicko Heldoorn. Dit om hem te danken voor zijn inzet voor de buurt.

Paul had een aantal jaar geleden al een koninklijke onderscheiding gekregen. De uitreiking was een verrassing voor Paul: "Ik wist niet waar ik moest kijken. Ik heb het maar over mij heen laten gaan, maar het was wel leuk."

Kerststal
Paul woont al sinds de woningen er staan op de Kombuis in het postcodegebied 1276. Hij is ook de man achter de kerststal die er elk jaar staat. Samen met buren onderhoudt hij het plantsoen en hij heeft zich altijd ingezet voor de buurt.

"Zo'n 1,5 jaar geleden dacht ik al dat ik maar eens moest gaan stoppen met het buurtpanel. Ik ben inmiddels 78 en je merkt dat toch wel. Dus heb ik uiteindelijk de knoop maar doorgehakt."

Smoes
Met een smoes werd hij vorige week woensdag gevraagd om een half uurtje eerder te komen bij Joan ten Haaften van het buurtpanel. "We praten weleens vaker samen bij voordat we gaan vergaderen", zegt Paul.

Vervolgens vertrokken ze samen naar de Meentamorfose om te gaan vergaderen. "Op een gegeven moment stond de burgemeester in de deuropening. Ik dacht eerst nog: leuk, die komt zeker meeluisteren en kijken hoe het gaat. Toen moest ik ineens meekomen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant