Afbeelding
Foto: Bob Awick

Blaricum en Laren willen naar provincie Utrecht

Politiek

HUIZEN - De gemeenten Blaricum en Laren willen naar de provincie Utrecht. Dat blijkt uit een voorstel dat vanavond in de Blaricumse raad wordt behandeld. Laren doet dit morgen.

Hiermee steken de gemeenten een spaak in het wiel wat betreft de herindelingsplannen van de provincie Noord-Holland. Ze willen de minister van Binnenlandse Zaken vragen de provinciegrens te wijzigen.

Vertrekken
Door naar Utrecht te vertrekken, wordt de BEL-organisatie versterkt waarin de ambtenaren van Blaricum, Eemnes en Laren samenwerken, in plaats van ontbonden waarbij de werknemers op straat komen te staan.

Hierdoor komt niet alleen de fusie met de gemeente Huizen op losse schroeven te staan, maar ook de eventuele realisatie van een Gooistad. Er gaat - mogelijk nog deze week - een brief uit naar Kajsa Ollongren, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, met het verzoek voor wijziging van de provinciegrens.

Overtuigd
Woordvoerder Johan de Bondt (VVD Laren), die een rondje langs de fractievoorzitters in Laren en Blaricum maakte, is er van overtuigd dat het voorstel in grote meerderheid wordt aangenomen. De gemeente Huizen zou zijn ingelicht over deze actie van haar buurgemeenten.

 

Uit de krant