Het traject van het HOV in Huizen en Blaricum met de punten die nu verder ingevuld gaan worden.
Het traject van het HOV in Huizen en Blaricum met de punten die nu verder ingevuld gaan worden. Foto: Provincie Noord-Holland

Inloopbijeenkomst over snelle bus HOV

Buurt / wijk

HUIZEN - Met een inloopbijeenkomst vanmiddag en vanavond donderdag 27 september in basisschool De Pionier aan de Burgemeester Tydemanplein in Blaricum tussen 17.00 tot 21.00 uur begint een nieuw hoofdstuk van de snelle bus, in vaktermen Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV).

Na de langdurige, slepende en soms verhitte besluitvorming staan de neuzen nu dezelfde kant op en kan er gestart worden met de invulling van het traject. De punten waar inwoners hun mening over kunnen geven zijn tijdens de inloopavond te bespreken en te zien op schetsen.

Nieuwe halte
Voor Huizen gaat het om twee onderwerpen: het kruispunt van de Huizermaatweg en de Bovenmaatweg bij de Regentesse en de bijbehorende plek van de nieuwe halte en de aanpassing van de rotonde van de Bovenmaatweg en de Aristoteleslaan.

Projectleider Arend van Dijk van HOV in 't Gooi legt uit dat er nog niets vastligt en dat dit het begin is van het traject. "We hebben wel wat mogelijkheden in kaart gebracht en soms geschetst, maar de inwoners kunnen er nog hun mening over geven en dat nemen we dan mee in het ontwerp."

Klankbordgroep
Eind november staat er een tweede inloopavond op de agenda voor inwoners over het voorlopig ontwerp. "Daartussendoor willen we ook nog praten met een klankbordgroep van bewoners. Mensen die daar belangstelling voor hebben, kunnen zich melden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant