Een medewerker van Huizen praat met een inwoner over de aanpassingen aan de Huizermaatweg.
Een medewerker van Huizen praat met een inwoner over de aanpassingen aan de Huizermaatweg. Foto: Carin van den Berg

Bijna honderd mensen bezoeken bijeenkomst snelle bus

Buurt / wijk

HUIZEN - Bijna honderd inwoners hebben gisteren de bijeenkomst bezocht over het traject van de snelle bus, in vaktermen Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) genoemd.

De sfeer tijdens de bijeenkomst was volgens het projectbureau HOV in 't Gooi gemoedelijk. "Nu de strijd over de route van de HOV-bus beslecht is, stonden overleg en samenwerking weer centraal tijdens de inloopbijeenkomsten", aldus Projectmanager Arend van Dijk.

Constructief
"Een duidelijke verandering in het proces: we kunnen weer constructief verder en dat zorgde op beide bijeenkomsten voor een prettige en opbouwende sfeer".

Voor het deelproject in Huizen en Blaricum staat het ontwerpproces nog aan het begin. Het tracé ligt intussen vast: de bus rijdt straks met het reguliere verkeer mee via De Meent.

Ingrepen
Op een aantal punten langs de route zijn ingrepen nodig om de doorstroming en veiligheid te kunnen garanderen. Juist daarover werd het gesprek gevoerd. In Huizen gaat het dan met name over het kruispunt bij de Regentesse en een plek van de halte daar en de kruising van de Bovenmaatweg met de Aristoteleslaan.

Van de gemeente Huizen waren ook medewerkers aanwezig. Zij legden uit welke aanpassingen er komen op de Huizermaatweg. "Dat deel doen wij, dat was al eerder afgesproken", aldus de medewerker van de gemeente.

Klankbordgroepen
Een tiental belanghebbenden gaf zich op voor de klankbordgroepen die in oktober en november georganiseerd worden. Aan de hand van de opgehaalde reacties wordt dan een verdiepingsslag gemaakt als basis voor het ontwerp.

Eind dit jaar wordt een tweede serie inloopbijeenkomsten georganiseerd. Pas daarna worden de ontwerpen vastgesteld. Als de planning die er ligt uitkomt, dan kan het traject voor de snelle bus in het voorjaar van 2022 in gebruik worden genomen.

Uit de krant