Afbeelding
Henk Heijnen Fotografie

Zuidvogels en Huizen hebben na twee duels drie punten

Sport

HUIZEN - Zuidvogels had de eerste wedstrijd van dit seizoen met 1-3 gewonnen bij WV-HEDW, maar ging afgelopen zaterdag lelijk onderuit. Op eigen veld verloor de ploeg van coach Fernandez Coto met 2-3 van AFC. Huizen won zaterdag wel. Na de nederlaag een week eerder wonnen de geel-groenen met 1-6 bij Zwaluwen '30.

Zuidvogels stond zaterdag tegen AFC bij rust nog wel met 2-0 voor door treffers van Pieter Koopman en Hidde van Erkel. AFC was echter niet voor de poes en wist vlak na rust met twee goals binnen vijf minuten de wedstrijd te kantelen. Floris Dokkum benutte een penalty en uit een corner knikte Mitchel Faerber de gelijkmaker binnen.

De wedstrijd was nu compleet gekanteld ten voordele van AFC. Zuidvogels was de weg naar voren kwijt. Het trachtte wel de controle over de wedstrijd terug te krijgen, maar het spel was veel minder vloeiend dan voor rust. AFC bleef dreigend via snel combinatiespel, wat de thuisploeg maar niet kon ontregelen. Keeper Frank Mol was meerdere malen de reddende engel. Zo was hij na slordig balverlies van Tim Horsmeier op eigen helft Jermain Cikic in de 1-tegen-1 nog de baas. Maar in de 72ste minuut moest hij alsnog capituleren: een combinatie over drie schijven via hun rechterkant bracht de bal uiteindelijk in de 'zestien' bij Mitchel Faerber: koel schoof de spits de bal min of meer vrijstaand in de rechterhoek (2-3).

Zuidvogels probeerde in de laatste fase van de wedstrijd met opportunistisch spel alsnog de gelijkmaker te produceren, maar kwam eigenlijk niet meer tot reële scoringskansen. En dus nam AFC de punten mee naar huis. Een lelijke tegenvaller voor rood-groen, die nu twee weken de tijd heeft om in Aalsmeer tegen de plaatselijke FC voor een passende reactie op dit verlies te zorgen. Aankomende zaterdag speelt Zuidvogels niet tegen Victoria; deze competitiewedstrijd is verplaatst naar zaterdag 10 november vanwege het 125-jarig bestaan van de Hilversumse debutant dit weekend.

Huizen wint
Zonder trainer Arnold Klein op de bank boekte Huizen zijn eerste overwinning van dit seizoen. Na de 1-3 nederlaag op eigen veld tegen Argon wonnen de groen-gelen afgelopen zaterdag met overtuigende cijfers bij het matige Zwaluwen'30: 1-6. Minpunt was wel dat Lucas van Esterik geblesseerd van het veld af moest, omdat een knieschijf 'uit de kom' was geschoten.

Maar verder speelde Huizen prima. Door doelpunten van Renee Troost, Hidde van der Veldt en Sebastian van Kammen stond de ploeg bij rust al met 1-3 voor en in de tweede helft ging Huizen door. Met een prachtige treffer besliste Wouter Vente het duel en in de slotminuten breidden Thomas Müller en Quincy van Waveren nog uit naar 1-6.
Komende zaterdag moet Huizen wel aan de bak. Dan wacht CSW, dat beide competitiewedstrijden won.