Afbeelding
Foto: Bob Awick

Wethouder Bert Rebel doet zijn werk op zijn eigen manier

Mensen

HUIZEN - Wethouder Bert Rebel (CDA) is een van de vier wethouders die aangetreden is sinds de verkiezingen van maart dit jaar. In een serie portretten stelt het Nieuwsblad voor Huizen deze vier wethouders voor. "Het valt niet mee om een goede wethouder als Janny Bakker op te volgen. Dat zal ik op mijn eigen manier en met mijn eigen stijl doen", zegt hij.

Bert is 56 jaar, getrouwd met Nelleke, en heeft drie kinderen: Willemijn, Henri en Jasper. Inmiddels heeft hij ook al twee kleinkinderen: Jasmijn en Vivienne. "Ik ben in Naarden in het ziekenhuis geboren en ben getogen in Huizen", vertelt hij. Hij vult dat aan met een mooie anekdote over zijn achternaam. "Die schijnt al uit 1555 te stammen. Toen was er sprake van iemand die de bijnaam Rebel kreeg, omdat hij met zijn paard en wagen dwars door het kerkpubliek reed."

Hij ging bij de Julianaschool naar de basisschool, waarna hij naar Stad & Lande ging voor een middelbare opleiding. Daarna volgde hij bij de heao in Zwolle accountancy en tot zijn wethouderschap is hij altijd werkzaam geweest als accountant.

Risicovol bestaan
Voordat hij wethouder werd, zat Bert 16 jaar in de gemeenteraad. "Ik ben in dezelfde tijd gekomen als Janny Bakker. Dat was in 2002. Toen zij in 2006 wethouder werd, ben ik fractievoorzitter geworden en dat ben ik twaalf jaar geweest." Bekend was dat Janny zou stoppen en daarom werden er binnen de partij gesprekken gevoerd met opvolgers. "Ik heb er lang over nagedacht. Het is een risicovol bestaan. Een wethouder kan zonder enige reden door de raad worden weggestuurd. Mijn leeftijd telt dan toch mee. Krijg je nog wel een andere baan dan? Gelukkig hebben we in Huizen een stabiel bestuur en kan ik me niet heugen wanneer een wethouder weggestuurd is. Op een gegeven moment heb ik besloten om daar maar niet aan te denken en keihard aan de slag te gaan en er iets moois van te maken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant