Afbeelding
Foto: Bob Awick

Brandweer 'bevrijdt' zeemeermin in Huizen

Zorg

HUIZEN - De jaarlijkse wedstrijd van de Brandweer Gooi en Vechtstreek, zaterdag was de 31ste editie, vond dit keer plaats in Huizen. Uiteindelijk werd de 'Post Naarden' de uiteindelijke winnaar van de Borsen Trofee.

Negen posten streden om de titel. Huizen deed als gastheer niet mee. In plaats daarvan hadden de Huizer medewerkers twee uitdagende banen voor hun Gooise collega's gemaakt.

Bij die eerste moesten de deelnemers een zeemeermin zien te bevrijden. Op het strand bij Surfclub Gooimeer zat zij bekneld onder een boottrailer met daarop een zeilboot. De kiel van deze boot was naar beneden gevallen, waardoor de zeemeermin bekneld zat. Door de kiel te lichten kon zij worden bevrijd.

Op datzelfde moment kwam er rook uit het clubhuis van de surfclub. Een medewerker daarvan was naar buiten gesneld omdat hij de zeemeermin om hulp had horen roepen. In het pand stond echter nog een pannetje wax voor de surfplanken op het vuur. Deze brand greep snel om zich heen en veroorzaakte een uitslaande brand. Aan de brandweer de taak deze te blussen. Uiteraard moest er ook nog iemand uit het gebouw worden 'gered'. 

Uit de krant