De route.
De route.

Sluitingstocht wielerclub naar Lelystad

Sport

HUIZEN - De lengte is 104 kilometer en de start is om 9.30 uur. Komende zaterdag is de laatste WTC-clubtocht bij het clubhuis Aan de Meet aan de Crailoseweg te Huizen.

Inschrijven kan vanaf 8.45 uur. De tocht gaat naar Lelystad en is compleet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Toen bleek namelijk dat het rijden op bospaden half oktober best riskant kan zijn. Daarom dit jaar weinig bospaden, wat de veiligheid zeker ten goede komt. De heenweg gaat een lang stuk over het Spoorbaanpad door Almere.

De stop is als vanouds bij Hajé Restaurant Natuurpark in Lelystad. Op de terugweg rijden de sportievelingen een lang stuk over de Baardmeesweg langs Zeewolde.

Ook niet-leden zijn van harte welkom om mee te rijden. Misschien is deze tocht dan een aansporing om ook volgend jaar actief mee te doen. "Als vereniging kijken we terug op een fantastisch seizoen met heel veel mooie tochten, prachtig weer en een zeer positieve ontwikkeling wat betreft de deelname aan zowel toertochten op zaterdag als de trainingsavonden op dinsdag en donderdag", aldus voorzitter Berthold Schaap.

"Met 25 procent nieuwe leden erbij - de WTC heeft nu 123 leden - wordt aangetoond dat fietsen, of het nu om toerfietsen of trainingen gaat, zich in een toenemende belangstelling mag verheugen. Als WTC Huizen spelen we daar graag op in; er wordt al hard gewerkt aan mooie plannen voor het volgende wegseizoen."

Overigens zijn er ook in de herfst en winter tal van activiteiten. Zo kunnen sportievelingen meerijden op dinsdagmorgen om 10.00 uur met de SJK (St. Jans Kerkhof) ATB-groep vanaf het parkeerterrein bij het St. Jans Kerkhof tussen Laren en Hilversum. Kijk ook op www.wtchuizen.nl

Uit de krant