Wethouder Maarten Hoelscher met een kleurrijk schilderij waar linksonder ook nog iets van een golfer te zien is.
Wethouder Maarten Hoelscher met een kleurrijk schilderij waar linksonder ook nog iets van een golfer te zien is. Foto: Bob Awick

Wethouder Maarten Hoelscher wil meer werkbezoeken gaan afleggen

Politiek

HUIZEN - Wethouder Maarten Hoelscher (PvdA) is een van de vier wethouders die aangetreden zijn sinds de verkiezingen van maart dit jaar. In een serie portretten stelt het Nieuwsblad voor Huizen deze vier wethouders voor. "Ik kan als wethouder nu meer invloed uitoefenen op het beleid. Als raadslid is dat meer reactief", stelt hij.

Maarten is 49 jaar. "Op tweede kerstdag word ik 50", zegt hij. Hij woont samen met zijn vriend Gert Jan en is vader van twee meiden en twee jongens. "Het thuisfront is voor mij altijd belangrijk geweest. Zeker als je bij tij en ontij weg bent." Dat heeft hij ervaren toen hij nog vloog als steward en purser voor zijn werk en als raadslid en fractievoorzitter. "Ik ben nu meer overdag bezig dan vroeger als raadslid, ook al ben ik nog weleens een avondje weg om bijvoorbeeld vrijwilligers te bezoeken."

Beter
Na twaalf jaar raadslidmaatschap, waarvan de laatste acht als fractievoorzitter, is hij na de laatste verkiezingen wethouder geworden. "Die ambitie had ik vroeger helemaal niet, tot een aantal jaar geleden. Bij sommige wethouders had ik het idee dat ik het beter kon. Ik had er echter geen rekening mee gehouden, want de PvdA stond er landelijk dramatisch voor", zegt hij.

Tegen de stroom in wist zijn partij in Huizen echter meer stemmen te halen dan vier jaar daarvoor en behield haar drie zetels. "Dat is toch wel bijzonder", aldus Maarten. Met wie hij samenwerkt in het college is voor hem wel belangrijk. "Als er iets onverwachts gebeurt, moet je er samen uitkomen in de raad, met de fractievoorzitters en de wethouders." Hij laat weten dat het wel wennen is om nu wethouder te zijn. "Met dit college gaat er wel een andere wind waaien. Ik hoop dat we een vooruitstrevend Huizen op de kaart kunnen zetten. Een dorp met de luiken open, zoals collega Marlous Verbeek altijd zegt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant