Han Grönloh.
Han Grönloh. Foto: Voedselbank Gooi en Omstreken

Penningmeester Voedselbank G&O overleden

Mensen

HUIZEN - Hij stond bekend als charismatisch en vrolijk en deed zijn taken tot het allerlaatste moment: Han Grönloh. Deze 72-jarige Huizer, penningmeester van de stichting Voedselbank Gooi & Omstreken, is woensdag 10 oktober overleden.

Hoewel Grönloh al langere tijd ernstig ziek was, kwam zijn overlijden toch nog vrij onverwacht. Komende donderdag is het afscheid in Bilthoven. 

Grönloh was vanaf de oprichting in 2006 betrokken bij de voedselbank en heeft het met zijn grote inzet mede mogelijk gemaakt dat vele gezinnen wekelijks van een voedselpakket konden worden voorzien, meldt de Voedselbank G&O in een persbericht. "Han heeft al die tijd zitting gehad in het bestuur; eerst als secretaris, maar al snel als penningmeester. In die hoedanigheid heeft hij onze voedselbank de afgelopen tien jaar langs financiële pieken en dalen geleid. Met zijn grenzeloze humor en scherpe geest was hij voor ons van grote waarde. Wij zullen hem ontzettend missen."

De Voedselbank Gooi & Omstreken is gevestigd te Huizen, van waaruit ook de distributie van de voedselpakketten voor 't Gooi plaatsvindt. Er zijn ook uitgiftepunten in Baarn, Laren, Hilversum, Huizen, Soest en Weesp.

Uit de krant