Wethouder Roland Boom en Maarten Hoelscher proberen een brandweerauto voort te trekken. In de wagen zit wethouder Marlous Verbeek.
Wethouder Roland Boom en Maarten Hoelscher proberen een brandweerauto voort te trekken. In de wagen zit wethouder Marlous Verbeek. Foto: Carin van den Berg
video

Sportdag geopend met trekken brandweerwagen

Sport

HUIZEN - Er waren meerdere pogingen nodig, maar uiteindelijk lukte het de wethouders, leerlingen en studenten van MBO Sport & Bewegen het om de brandweerwagen van Huizen aan een dik touw vooruit te trekken.

Daarmee was de sportdag voor groepen 7 en 8 van negen basisscholen geopend door maar liefst drie wethouders: Marlous Verbeek, Maarten Hoelscher en Roland Boom.

Spectaculairder
Het idee kwam van wethouder Boom, die een praatje maar saai vond en het veel spectaculairder vond om met iedereen de brandweerwagen voort te trekken.

Uiteindelijk waren er meerdere pogingen nodig om samen met de leerlingen en de studenten de wagen van maar liefst 1.600 ton vooruit te krijgen en het startsein te geven voor de sportdag.

Onderdelen
Hieraan doen vandaag in totaal 600 leerlingen mee, verdeeld over twee delen. Alle leerlingen doen mee aan zes onderdelen: volleybal, badminton en tafeltennis binnen en estafette, voetbal en korfbal buiten.

De sportdag is een initiatief van de buurtsportcoaches in samenwerking met Sport Platform Huizen en sportverenigingen korfbalvereniging KV Huizen, tafeltennisvereniging TV Huizen en Badmintonvereniging BV'96.

Sportmaand
De dag stond eigenlijk gepland voor 21 september en maakt deel uit van de September Sportmaand. Helaas moest deze afgelast worden door het slechte weer. Het is de bedoeling om jaarlijks een dergelijke sportdag te houden.


Bij de eerste pogingen kwam de wagen maar een paar centimeter vooruit.


Bij de tweede poging ging het een heel stuk beter!

Uit de krant