Mèrice van den Berg:
Mèrice van den Berg: "Het was de eerste keer dat ik echt blij was om te zingen." Foto: William Rutten

Mèrice strandt in halve finale 'The Talent Project'

Cultureel

HUIZEN - Mèrice van den Berg uit Huizen was gisteren een van de halve finalisten van 'The Talent Project'. In het Nieuwsblad voor Huizen vertelde ze donderdag hoe ze daar naar uit keek. Helaas eindigde gisteren haar avontuur.

Overdag zit ze 'gewoon' achter de kassa in de plaatselijke supermarkt, maar komende vrijdag is Mèrice van den Berg één van de acht halvefinalisten van het televisieprogramma 'The Talent Project'. "Ik ben echt wel heel zenuwachtig, moet ook iets heel moeilijks doen", kijkt de 19-jarige Huizense vooruit.

Onzeker
Creatief is ze altijd al geweest, zegt ze. Altijd waren er wel plannen om daar iets mee te doen. Het liefst in de muziek, maar ook tekenen of knutselen hadden haar interesse. Probleem is echter ook dat Van den Berg zich altijd erg onzeker voelde, nog steeds wel overigens.Deelnemen aan andere programma's als 'The Voice' of 'Holland's Got Talent' zag ze daarom niet zitten.

In dat opzicht is het nieuwe programma 'The Talent Project' voor de Huizense veel beter  geschikt. "Dat gaat echt over mensen die een probleem hebben, zoals plankenkoorts. Ze helpen je echt. En als ik had deelgenomen aan bijvoorbeeld The Voice had ik het gevoel gehad dat ik anderen zou opzadelen met mijn probleem. En in dit programma leer je jezelf kennen, ik heb ook superveel geleerd."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant