Wethouder Marlous Verbeek in haar werkkamer met de collage van George Heidweiller die ze in haar vorige periode al aanschafte.
Wethouder Marlous Verbeek in haar werkkamer met de collage van George Heidweiller die ze in haar vorige periode al aanschafte. Foto: Bob Awick

Wethouder Marlous Verbeek wil Huizen nog beter op de kaart zetten

Mensen

HUIZEN - Wethouder Marlous Verbeek (D66) is een van de vier wethouders die aangetreden zijn sinds de verkiezingen van maart dit jaar. In een serie portretten stelt het Nieuwsblad voor Huizen deze vier wethouders voor. "Het is heel veelzijdig, want je hebt met heel veel mensen contact", zegt ze.

Marlous Verbeek is de enige wethouder in dit college die al ervaring heeft. In de vorige periode was ze ook al wethouder, maar toen had ze veelal andere onderwerpen in haar takenpakket. "Ik doe nog steeds evenementen, maar alle andere onderwerpen zijn nieuw."

Buitenlandse Zaken
Ze is getrouwd en moeder van drie studerende kinderen, die allemaal het huis uit zijn. Vanuit een werkzaam leven bij het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte ze ruim vier jaar geleden de overstap naar wethouder bij de gemeente Huizen.

"Ik had daar 33 jaar gewerkt en toen ik deze overstap maakte heb ik geen terugkeerregeling gevraagd. Ik dacht: ik zie het wel. Anders ga ik iets anders doen." Dat ze ook deze periode weer wethouder zou worden, was namelijk geen zekerheid.

Weer wethouder
D66 leed landelijk grote verliezen en ook in Huizen was de partij een van de verliezers bij de gemeenteraadsverkiezingen. Van vier zetels ging de partij naar drie. Bij de onderhandelingen bleek al snel dat de partij toch ook in deze periode aan de coalitie mee kon doen en werd Marlous weer wethouder.

Iets waar ze blij mee is, want het wethouderschap beviel haar erg de afgelopen vier jaren. "Ik hoefde niet meer vroeg op om naar Den Haag te reizen en ik vond het leuk om nu dicht bij huis iets te doen voor de inwoners. Ik had al veel in besturen gezeten, dus kende al veel mensen hier en kan nu iets doen voor mijn eigen dorp, waar ik zelf woon."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant