De geslaagde hardlooptrainers van AV Zuidwal met hun docent.
De geslaagde hardlooptrainers van AV Zuidwal met hun docent. Foto: AV Zuidwal

AV Zuidwal trots op geslaagde hardlooptrainers

Sport

HUIZEN - Atletiekvereniging Zuidwal is trots op de acht cursisten die allemaal zijn geslaagd voor de opleiding Hardlooptrainer n3. Dit is een door de atletiek unie geaccrediteerde opleiding verzorgt door Runnig Holland uit Amsterdam.

"Deze pittige en tijd belastende cursus is door 8 vrijwilligers van AV Zuidwal succesvol afgerond. Omdat het in de huidige tijd zeer moeilijk is vrijwilligers te vinden voor activiteiten is AV Zuidwal er heel trots dat het gelukt is om deze ervaren hardlopers op te laten leiden als trainer", meldt de club.

Aanbod loopsport
"Nu het gelukt is kunnen we het aanbod in de loopsport van de vereniging nog diverser maken. Te denken valt aan sneller worden op de tien km, een cursus looptechniek, een hele of halve marathon met schema, een hardloop training traject voor triatleten en/of een trail-run project."

De geslaagden staan op de foto samen met hun docent, staand van links naar rechts docent Dave Baars, Ingeborg Pluim Mentz, Sibbelien van Laere, Nelleke van der Valk Aben, Michel Breg, Theo de Jong, Hind Bol Safa, Johan Timmerman en hurkend Richard Clevett, Wendy Visser en Sytse Algera.
 

Uit de krant