Nassim in gesprek met burgemeester Sicko Heldoorn tijdens het Nationaal Schoolontbijt.
Nassim in gesprek met burgemeester Sicko Heldoorn tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Foto: Carin van den Berg

Leerlingen Visio ontbijten op gemeentehuis

Algemeen

HUIZEN - Leerlingen van de bovenbouwgroep van Visio, ook wel de brandweergroep genoemd, hebben vanmorgen samen met de burgemeester en wethouder Marlous Verbeek ontbeten op het gemeentehuis.

Dit deden zij in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Doel is om kinderen het goede voorbeeld te geven en ze te leren over het ontbijt als de beste start van de dag.

Visuele beperking
Jennelle woont in Krommenie en komt elke dag naar Huizen om naar de speciale school van Visio te gaan, waar kinderen met een visuele beperking les krijgen.

"Ik sta 6.00 uur op 's morgens en wordt om 7.00 uur opgehaald om naar school te gaan", zegt hij. Voor ontbijten heeft hij zeker tijd. "Maar ik eet weinig brood. Meest yoghurt of noodles, maar je mag me ook taart geven hoor", zegt hij lachend.

Niet spannend
Het ontbijt met de burgemeester vindt hij niet spannend. "We krijgen straks ook nog een rondleiding", zegt hij verwachtingsvol. Zijn buurvrouw Jenderai komt elke dag uit de Bijlmer naar school.

"Ik houd van een broodje met kaas of salami. Ik ben echt verslaafd aan salami", zegt ze. Vandaag staat dat echter niet op de ontbijttafel.

Komkommer
Tot spijt van de burgemeester, die graag een boterham met kaas had willen hebben. In plaats daarvan eet hij maar een boterham met komkommer. "De tijden veranderen en groente en fruit doen steeds meer hun intrede bij het ontbijt", zegt hij.

Aan het einde van het ontbijt overhandigt de burgemeester nog een cheque van 100 euro voor het goede doel van het Nationale Schoolontbijt van dit jaar: de Stichting Kinderpostzegels.

Vragen
Daarna mogen de kinderen hem ook nog vragen stellen. Ze willen graag weten hoe je burgemeester wordt, of het een zwaar beroep is, hoe lang de burgemeester is en hoe oud en of hij nog hobby's heeft.

De leerlingen mogen vervolgens met de burgemeester op de foto en daarbij zijn ambtsketting dragen. Tot slot laat de burgemeester nog even de raadszaal zien. Met een gezond ontbijt achter de kiezen, gaan de leerlingen daarna naar school.

De burgemeester heeft ook nog een cheque voor de Stichting Kinderpostzegels.

Uit de krant