Het CDA wil dat buslijn 150 weer terugkomt.
Het CDA wil dat buslijn 150 weer terugkomt. Foto: Bob Awick

CDA wil buslijn 150 naar Utrecht weer terug

Buurt / wijk

HUIZEN - Het CDA wil buslijn 150 naar Utrecht weer terug. Onder andere belangrijk voor de studenten die in Huizen wonen, aldus fractievoorzitter Rutger Rebel. Hij stelde de vraag vorige week tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad bij het aankaarten van de nieuwe openbaarvervoerconcessie waar begin 2019 over wordt onderhandeld.

"Een terugkeer van lijn 150 naar de Uithof is voor wat betreft de CDA-fractie wel een doel op zich. In de spits een paar keer met een volle bus heen en weer moet toch rendabel te maken zijn. Graag een toezegging van het college dat dit meegenomen wordt in de gesprekken met de provincie."

Standpunt
Die toezegging kreeg hij ook van wethouder Roland Boom, nadat deze had uitgelegd dat de wethouders in de regio een zeer duidelijk standpunt hadden ingenomen na geluiden dat diverse buslijnen zouden worden geschrapt in verband met de komst van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV), de snelle bus richting Hilversum.

"We hebben een lans gebroken voor de mobiliteit, zeker onder de ouderen onder ons. Dat is een groot goed en dat moet behouden blijven. Bezuinigingen en het schrappen van buslijnen hoort hier niet bij. We staan voor mobiliteit en garanderen mobiliteit in alle verschijningsvormen."

"Lijn 150 hadden we nog niet op onze radar en daar hebben we ons nog niet hard voor gemaakt, maar die zullen we hier aan toevoegen", liet de wethouder in zijn reactie weten.

Niet bezuinigd
Gedeputeerde Elisabeth Post van Verkeer van de provincie Noord-Holland heeft na de ophef over het mogelijk verdwijnen van buslijnen de Gooise verkeerswethouders laten weten dat er niet wordt bezuinigd in de nieuwe zogenaamde ov-concessie.

Uit de krant