Burgemeester Sicko Heldoorn met Bert en Tine Blom.
Burgemeester Sicko Heldoorn met Bert en Tine Blom. Foto: Bob Awick

Tine en Bert Blom 70-jarig getrouwd

Mensen

HUIZEN - Tine Weij (95) en Bert Blom (94) waren 6 november 70 jaar getrouwd. Dat hebben ze groots gevierd. Vanmorgen kwam ook burgemeester Sicko Heldoorn nog op bezoek om ze te feliciteren namens de gemeente.

"Leuk, een partijgenoot op bezoek", zegt Tine. Haar man is in het verleden nog raadslid geweest voor de PvdA. "Ik wil met hem graag praten over de politiek."

Pionieren
Toen ze net getrouwd waren, woonden ze op proefboerderij De Schothorst in Hoogland. Het was pionieren. Er was geen openbare school en daar heeft ze ook nog voor gestreden.

"We hebben een leuk en avontuurlijk leven gehad", zegt ze. Samen met haar man was ze tot 2,5 jaar geleden nog heel actief. "We fietsten nog en gingen op vakantie met de caravan. We waren lid van een caravanclub."

Keerpunt
Helaas kreeg haar man afasie. "Hij hoort alles hoor, maar spreken kan hij niet meer." Nu praten ze met gebaren met elkaar. "Soms snap ik iets niet, maar dan blijf ik vragen wat hij bedoelt." Het was wel een keerpunt in hun actieve leven.

Vorige week vierden ze met zo'n 80 tot 100 mensen hun feest op De Schothorst. Met familie, oud-collega's van Bert en veel vrienden van de caravanclub. "Die club is nu een vriendenclub geworden, want heel veel leden zijn al oud", zegt Tine.

Kankerfonds
Omdat ze niets meer te wensen hadden, vroegen ze om geld te doneren voor het Kankerfonds. "We hebben in totaal 1069 euro opgehaald", zegt Tine. Het was een mooi feest en het bezoek van de burgemeester was de kers op de taart.

Uit de krant