Dirigent Jane Loois gaat Brightvoizz leiden.
Dirigent Jane Loois gaat Brightvoizz leiden. Foto: Studio Brownie - Willem Jan de Bruin

Nieuw koor Brightvoizz van start met previewrepetitie

Cultureel

HUIZEN - Vocal group Brightvoizz gaat 24 november van 10.00 tot 13.00 uur van start met een previewrepetitie in Gebouw Silo aan de Keucheniusstraat 36.

"We hebben al 23 mensen die zich aangemeld hebben", vertelt Paul Koeleman, die samen met Ernst Loois het koor oprichtte. Zijn dochter Jane Loois gaat het koor begeleiden en dirigeren.

Helpen
Jane heeft conservatorium gedaan en is op dit moment bezig met haar master Backing Vocals. "Ze geeft ook zangles en kan de leden van het koor dus helpen om goed te zingen", zegt Paul.

"Ze zal iedereen op enthousiaste wijze laten proeven van meerstemmig zingen van pop, soul en gospel."

Idee
Paul en Ernst kwamen op het idee van het koor, omdat ze allebei van zingen houden. "Ik zong eerder in een koor in Amersfoort dat ook eens in de paar weken op een zaterdag zong. Dat is gestopt en dat miste ik."

"Er zijn wel veel koren in Huizen, maar niet een die dit doet. Daarnaast zijn we niet kerkelijk en voor alle leeftijden." Het zoeken naar de naam was nog een hele klus. "Veel wat we bedachten was al geclaimd. Uiteindelijk zijn we hier opgekomen. Ook omdat we mensen blij willen maken met zingen."

Previewrepetitie
Op zaterdag 24 november gaat Brightvoizz van start met een previewrepetitie. "De repetitie is bedoeld voor iedereen die altijd al graag heeft willen zingen en graag wil kennismaken met het zingen bij onze groep."

"Je hoeft geen noten te kunnen lezen, dat kan ik ook niet. Jane zal ervoor zorgen dat alle stemmen opgenomen worden, zodat mensen daarmee kunnen oefenen. De previewrepetitie is gratis."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant