Na lang zoeken had de gemeente een plek in het gemeentehuis gevonden, maar Jellinek kiest voor een andere oplossing.
Na lang zoeken had de gemeente een plek in het gemeentehuis gevonden, maar Jellinek kiest voor een andere oplossing.

Toch geen methadonverstrekking in gemeentehuis

Zorg

HUIZEN - Jellinek gaat toch geen methadon verstrekken in het gemeentehuis. Dit laat wethouder Maarten Hoelscher weten aan de leden van de commissie sociaal domein.

Begin juni maakte het vorige college bekend dat er in het gemeentehuis een tijdelijke plek was gevonden voor 15 tot 20 inwoners die methadon krijgen. 

Gezocht
"Het gaat om een groep mensen die goed ingeregeld zijn en hiervoor tot nu toe met de bus naar Hilversum moesten. We hebben een half jaar gezocht naar een geschikte plek in Huizen, maar niet gevonden", liet toenmalig wethouder Janny Bakker toen weten.

Jellinek ziet nu zelf af van het verstrekken van methadon omdat het maar om een tijdelijke plek gaat in het gemeentehuis.

Onrustig
"Nu even in het gemeentehuis en straks weer anders, maakt het ook voor de cliënten te onrustig dat alleen maar nadelen met zich mee kan brengen", aldus Jellinek.

"Wij verstrekken aan huis totdat er een ander verstrekkingspunt is geregeld dat wij voor de komende jaren kunnen aanhouden."

Cliënt centraal
Wethouder Maarten Hoelscher: "Ook wij vinden dat het belang van de cliënt centraal staat. En als de Jellinek na voortschrijdend inzicht alsnog tot de conclusie komt dat deze keuze in het belang van de cliënt is, dan staan wij ook achter deze keuze."

Hij vervolgt: "Voor nu ligt het initiatief bij de Jellinek om een structurele oplossing te vinden voor de verstrekking."

Uit de krant