Gemeente maakt vuurwerkmaatregelen bekend | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ook dit jaar zijn er weer twee vuurwerkvrije zones.
Ook dit jaar zijn er weer twee vuurwerkvrije zones. (Foto's: Bob Awick)

Gemeente maakt vuurwerkmaatregelen bekend

HUIZEN - De gemeente Huizen heeft vanmiddag bij monde van burgemeester Sicko Heldoorn de vuurwerkmaatregelen voor de jaarwisseling bekend gemaakt.

Doel is om om oud & nieuw zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Ook wil de gemeente de kosten van vernielingen onder 10.000 euro houden, blijkt uit een notitie aan de gemeenteraad.

Afvalbakken
Als eerste zullen vanaf 15 december de afvalbakken in de parken en op de stranden worden afgesloten. Tijdens de openingstijden van de winkels worden extra kliko's neergezet waarin inwoners hun afval kunt deponeren.

Alle andere openbare afvalbakken worden tussen kerst en oud en nieuw afgesloten. Vanaf 2 januari zijn alle bakken weer geopend en teruggeplaatst om te gebruiken.

Toezicht
Vanaf begin december is er ook meer toezicht en handhaving, vooral rond de winkelcentra en de plekken waar normaliter veel jeugd te vinden is.

De intensiteit van het toezicht loopt op in de loop van december. Op oudejaarsdag en -nacht is de extra inzet verdriedubbeld, vooral rond de winkelcentra, de openbare gebouwen en de vuurwerkvrije zones.

Vuurwerkvrije zones
Die vuurwerkvrije zones zijn net als vorig jaar in Winkelcentrum Oostermeent en winkelcentrum en scholencomplex Holleblok. In vuurwerkvrijezones mag geen vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december 2018 18.00 uur en 1 januari 2019 02.00 uur..

Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk overal in Nederland verboden! De vuurwerkvrije zones worden duidelijk met borden aangegeven. Alle inwoners die in (de buurt van) de vuurwerkvrije zones wonen, krijgen hierover apart een brief.

Voorlichting
Op alle basisscholen in Huizen geven de brandweer en boa's lessen over de gevaren van vuurwerk. Op alle middelbare scholen in Huizen wordt voorlichting gegeven door Halt.

Deze laatste geven les over de regels omtrent vuurwerk, de vuurwerkoverlast voor met name ouderen en dieren, de vernielingen van gemeentelijke eigendommen en over de gevaren van vuurwerk.

Brief burgemeester
Daarnaast krijgen alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar een brief van de burgemeester over dit onderwerp. Meer informatie is te vinden op huizen.nl/feestdagen.


De eerste afvalbakken worden al vanaf 15 december afgesloten, zoals deze bij het strand.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>