Onder toeziend oog van de leerlingen onthullen de wethouders het bordje rookvrij.
Onder toeziend oog van de leerlingen onthullen de wethouders het bordje rookvrij. (Foto: Carin van den Berg)

Schoolplein De Wijngaard rookvrij

HUIZEN - Het schoolplein van school voor speciaal onderwijs De Wijngaard aan het Ellertsveld is vanmiddag rookvrij verklaard. Het is hiermee het eerste schoolplein in Huizen dat rookvrij is.

Het bijbehorende bordje werd in bijzijn van de leerlingen door wethouder Marlous Verbeek van Onderwijs en wethouder Maarten Hoelscher van jongeren en gezondheid onthuld.

Gedicht
Een van de leerlingen las een gedicht voor over het onderwerp en een groep leerlingen hield een letter vast zodat de tekst 'De Wijngaard Rookvrij! getoond werd.

Directeur van de school Renate van der Mooren vulde bij een enquête over rookvrij opgroeien in op de vraag of zij het bord voor de school wilde hebben.

Gezonde leefomgeving
"We vinden een gezonde leefomgeving belangrijk voor de kinderen. Het is vooral het goede voorbeeld geven. We gaan ook nog aan de slag met de 'Gezonde School'.

Onderwijswethouder Marlous Verbeek hoopt dat er nog veel scholen het goede voorbeeld van De Wijngaard zullen volgen. Vanaf 1 januari 2020 moeten alle schoolpleinen rookvrij zijn.

Meer
Wethouder Maarten Hoelscher: "Maar het is meer dan dat. Het gaat ook om rookvrije sportverenigingen, speeltuintjes en de ruimten bij kinderdagverblijven."

Daarbij spreekt hij de hoop uit dat ook ouders en omwonenden niet in het bijzijn van kinderen zullen roken, om zo ook het goede voorbeeld te geven.

Meer berichten