Het hoofdgebouw blijft behouden en kan beter zichtbaar gemaakt worden, aldus de nieuwe eigenaar.
Het hoofdgebouw blijft behouden en kan beter zichtbaar gemaakt worden, aldus de nieuwe eigenaar. Foto: Bob Awick

Nieuwe eigenaar Trappenberg: wonen met zorg, voorzieningen en services

Zorg

HUIZEN - Waterland Real Estate, de koper van het terrein van De Trappenberg aan de Crailoseweg, heeft tijdens een presentatie aan de raadsleden laten weten op het historische terrein een community te willen maken voor mensen die behoefte hebben aan ontzorgen, wonen met voorzieningen en services.

'Een vitale community, waar sport en spel, binnen en buiten, wellness en gezondheid centraal staan en verschillende soorten zorg aanwezig zijn', aldus de conceptvisie 'Trappenberg Vitaal'.

Doelgroepen
Doelgroepen zijn mensen met een tijdelijke, langdurige of toekomstige zorgvraag en verwacht wordt dat het met name zal gaan om 65-plussers, ook al zou het een community voor meerdere generaties moeten zijn.

Op het terrein is ook ruimte voor een polikliniek, huisartsenpost en fysiotherapie. Het bedrijf is al in gesprek met Tergooi en de eerst verkenningen zijn positief. Ook zijn er al gegadigden die zich hebben gemeld voor de huisartsenpost en fysiotherapie.

Arbeidsplaatsen
'Trappenberg Vitaal brengt nieuwe bewoners, arbeidsplaatsen, passanten en recreanten. Het bijzondere concept trekt bewoners uit de gehele Randstad en bezoekers uit de regio', aldus de visie.

Het nieuwbouwprogramma zal gastenhuizen voor ongeveer 40-45 bewoners met zware zorgbehoefte omvatten die Amvest voor zijn rekening neemt, lichte zorgwoningen variërend in grootte, voorzieningen en services voor bewoners en bezoekers.

Hoofdgebouw
Daarbij wordt op latere termijn ook gedacht aan een zorghotel, wellness- en sportfaciliteiten en verblijfs- en recreatiefaciliteiten. De zogeheten hospitalityfuncties worden ondergebracht in het hoofdgebouw dat het bedrijf wil terugbrengen naar de situatie van rond 1910, toen het kindersanatorium er gevestigd was.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant