Speciaal voor kinderen is er een kerstfakkeltocht en viering bij de Oude Kerk.
Speciaal voor kinderen is er een kerstfakkeltocht en viering bij de Oude Kerk. Foto: Oude Kerk

Kerstfakkeltocht kinderen bij Oude Kerk

Mensen

HUIZEN - Wijkgemeente Oude Kerk organiseert vanuit Hervormd Huizen vrijdag 21 december voor de vijfde keer een kerstactiviteit. De kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisscholen zijn van harte welkom. De activiteit begint om 15.45 uur op het plein bij de Oude Kerk.

Eerst is er een leuke opdracht voor de kinderen en eten en drinken zij gezamenlijk iets. Vervolgens gaan de kinderen in groepjes door het dorp. De begeleiding loopt mee met fakkels en zo maken ze samen een tocht met onderweg wat leuke spelletjes en opdrachten.

Presentje
Vanwege het 5-jarig jubileum krijgen alle kinderen dit jaar ook een extra presentje. De organisatie benadrukt dat alle kinderen welkom zijn. Ook zij die niet bij een kerk horen, willen zij een mooie kerstactiviteit aanbieden.

's Avonds om 19.00 uur is er een afsluiting op het kerkplein van de Oude Kerk. Ook dit jaar verlenen de koperblazers van Princess Brass van muziekvereniging Prinses Irene hun medewerking aan het zingen op het kerkplein.

Kerstviering
Wijkpredikant ds. Van 't Hof vertelt de kinderen het verhaal. Voor deze afsluiting worden ook alle dorpsbewoners uitgenodigd om samen met de kinderen in de openlucht een korte kerstviering te hebben.

Deelname aan de activiteiten is gratis. Voor de organisatie is het wel van belang om te weten hoeveel kinderen er komen. Daarom dienen de kinderen van groep 3 tot en met 8 zich voor zaterdag 15 december aan te melden bij Joke van 't Hof, 035-5251348 of jccvanthof@solcon.nl.

Uit de krant