Het kan ook nog zijn dat de bouw van de nieuwe Lidl supermarkt wordt stilgelegd.
Het kan ook nog zijn dat de bouw van de nieuwe Lidl supermarkt wordt stilgelegd. Foto: Bob Awick

Plan verplaatsing Lidl blijkt niet waterdicht

Buurt / wijk

HUIZEN - De Raad van State gaat eigenhandig het bestemmingsplan voor de verplaatsing van supermarkt Lidl naar de Bestevaer aanpassen. Tijdens een zitting vandaag bij de Raad in Den Haag bleek dat de gemeente het plan niet secuur heeft vastgesteld.

Het plan laat de mogelijkheid open voor een nieuwe supermarkt op de locatie die nu in gebruik is hiervoor. Ook is niet uitgesloten dat er naast de nieuwe locatie van Lidl detailhandel mogelijk wordt.

Lekken
Grondeigenaar BNI en beoogd projectontwikkelaar WP wezen de Raad van State op deze 'lekken' in het plan. Ze zijn bang dat daardoor in Huizen de al karige markt voor supermarkten en detailhandel wordt opgesoupeerd.

Dan blijft er voor deze twee bedrijven geen ruimte meer over voor hun eigen plannen met het BNI-terrein aan de Havenstraat tegenover het kantoor van Lidl. In hun plannen is een foodmarkt, een kruising tussen een foodhall en een supermarkt, de financiële drager hiervoor.

Foodmarkt
Zonder die foodmarkt is de ontwikkeling van hun terrein tussen het centrum en de haven een lastige zaak. De gemeente heeft al eerder geweigerd om voor hun terrein het bestemmingsplan aan te passen en daarmee de foodmarkt mogelijk te maken. Daarover wordt nog geprocedeerd.

Het kan ook zijn dat het plan wordt opgeschort door de Raad. Mocht dit het geval zijn, dan wordt de bouw van de nieuwe Lidl supermarkt aan de Bestevaer stilgelegd. Een risico dat Lidl zelf heeft genomen, door al te starten. In januari besluit de Raad hierover.

Lees donderdag meer in het Nieuwsblad voor Huizen.

Uit de krant