Eerstejaarsleerlingen zamelden geld in om voedsel te kopen voor de voedselbank.
Eerstejaarsleerlingen zamelden geld in om voedsel te kopen voor de voedselbank. Foto: SG Huizermaat

Goede-Doelen-Dag Scholengemeenschap Huizermaat

Algemeen

HUIZEN Scholengemeenschap Huizermaat heeft de jarenlange traditie om de laatste dag voor de kerstvakantie een Goede-Doelen-Dag te houden.

Alle leerlingen uit alle jaarlagen kiezen hun eigen goede doel en proberen door middel van sponsoring zo veel mogelijk geld binnen te halen voor hun gekozen doel.

24-uurslesmarathon
Vandaag, donderdag 20 december, komen leerlingen uit 5 havo en 6 vwo al samen in actie voor Edukans. Zij doen mee aan een 24-uurslesmarathon op school. Hierbij worden ze gesponsord voor het diplomafonds van Edukans.

Met dit fonds worden in Kenia, Malawi en Mali docenten opgeleid en bijgeschoold. Hierdoor kunnen meer kinderen in deze landen in het bezit komen van een diploma, wat hun kansen op een beter bestaan aanzienlijk vergroot. Dit doel past goed bij het examenjaar, waarbij het behalen van een diploma centraal staat.

Na schooltijd
Na schooltijd begint het bijzondere programma waarbij de leerlingen in twee groepen les krijgen van hun eigen docenten tot de volgende ochtend 9.30 uur.

s Nachts worden de leerlingen wakker gehouden door onder andere deel te nemen aan gymlessen, waarin wiskundedocent Niels Evers - zelf onlangs 2e op het NK judo - een speciale masterclass geeft aan de leerlingen.

Voedselbank
Leerlingen uit overige leerjaren doen echter niet onder voor de marathonleerlingen. Een greep uit de acties van andere leerjaren: leerlingen uit leerjaar 1 deden kleine klusjes en kochten met het verdiende geld spullen voor de voedselbank. Vrijdag 21 december komt de vrachtauto van de voedselbank voorrijden om de kratten met voedsel op te halen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant