De musici van Trio Cantabile.
De musici van Trio Cantabile. Foto: St. Muziek in Huis

Trio Cantabile in De Marke - De Meenthoek

Cultureel

HUIZEN Het ensemble Trio Cantabile geeft donderdag 27 december om 14.30 uur in het kader van Muziek in Huis een concert in De Marke - De Meenthoek aan de Graaf Wichman 5. Gratis toegangskaarten zijn af te halen bij de receptie van het woon-zorgcomplex van Cordaan.

Het ensemble Trio Cantabile, bestaande uit Yoko Kanamaru op altviool, Martin Bungeroth op cello en Yukiko Hasegawa op piano, brengt een gevarieerd programma met werken uit diverse periodes. De drie musici bespelen tijdens het concert vier instrumenten: viool, altviool, cello en piano. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van De Marke - De Meenthoek georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Cornuit, Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

Yoko Kanamaru, geboren in Tokyo, begon haar muziekstudie op 5-jarige leeftijd. Aanvankelijk speelde zij viool en vanaf 19-jarige leeftijd altviool. Ze won diverse prijzen en onderscheidingen bij onder andere de International Brahms Competition en de Premio Valentino Bucchi Competition. Sinds 2003 is zij werkzaam bij het Koninklijk Concertgebouworkest.
Martin Bungeroth studeerde cello aan de Berlijnse Universiteit voor de Kunsten, aan de Freiburg University of Music en aan de Universiteit voor Muziek en Dans Keulen. Tijdens en na zijn studie werkte hij bij verschillende Duitse orkesten. Tot 2012 was hij eerste aanvoerder in het Regensburg Opera Orkest. Sindsdien werkt Martin als tweede aanvoerder cello in de Sinfonia Rotterdam en als celloremplacant in het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Yukiko Hasegawa, geboren in Japan, begon op 4-jarige leeftijd met haar eerste pianolessen. Ze ontving een bachelor-of-musicdiploma voor piano en fortepiano en behaalde het masterdiploma voor piano. Yukiko is werkzaam als begeleider voor The International Holland Music Sessions. Zij is docent aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK).

Uit de krant