Het jaar 2018 in twaalf foto's | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Januari werd Hospice Huizen officieel geopend.
Januari werd Hospice Huizen officieel geopend. (Foto's: Bob Awick)

Het jaar 2018 in twaalf foto's

HUIZEN Het is oudjaarsdag. Wij pakten eerder al onze kranten van dit jaar er nog eens bij en maakten dit overzicht van twaalf foto's van opvallende momenten uit het nieuws uit Huizen.

Januari
Hospice Huizen wordt officieel geopend door het planten van een olijfboom die voor het hospice komt te staan. Aan de komst van de hospice is jaren voorbereiding voorafgegaan.

Februari

Waarnemend burgemeester Fons Hertog stapt op nadat er zeven vrouwen hebben gemeld dat er sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag. Later wordt nog een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar aanleiding van een aangifte. Na onderzoek blijkt dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is dat er een strafbaar feit is gepleegd.

Maart

De gemeenteraadsverkiezingen in zetels: VVD 6, CDA 3, D66 3, Dorpsbelangen Huizen 3, PvdA 3, GroenLinks 3, ChristenUnie 2, Leefbaar Huizen 3, SGP 1, Healthy Earth 0. VVD, CDA, D66 en PvdA vormen een coalitie met een college met vier wethouders: Roland Boom (VVD), Bert Rebel (CDA), Marlous Verbeek (D66) en Maarten Hoelscher (PvdA).

April

Het vernieuwde herdenkingsmonument aan het Prins Bernhardplein is af. Er zijn 53 oorlogsslachtoffers toegevoegd, waarvan een groot deel Joods. Voor elke persoon ligt er een granieten gegraveerde tegel met naam, geboortedatum, datum van overlijden en plaats en land van overlijden. Familie ligt naast elkaar op een horizontale lijn.

Mei

Jude Catering Coöperatie wint de Ondernemersprijs. De sociale coöperatie is een positief en sfeervol platform waar mensen zich kunnen verbinden op sociale en culturele thema's en is cateraar van authentieke homemade Syrische gerechten.

Juni

Triathlon Huizen wordt voor het eerst gehouden op een nieuw parcours. Gezwommen wordt in de haven bij het Nautisch Kwartier, gefietst door Huizen en Blaricum en de lopers finishen op de Wolfskamer.

Juli

"Een historisch moment voor de gemeente Huizen", aldus enkele raadsleden. De winkels mogen op zondag van 12.00 tot 18.00 uur open. Niet iedereen is blij. ChristenUnie en SGP stemden tegen. Zij houden vast aan de zondagsrust.

Augustus

Een grote brand aan de Kerkstraat verwoest het pand waar Friethuis 't Ouwe Dorp, Romy Fashion en Sonia Bloemen in gevestigd zijn. De brandweer grijpt snel in en weet erger te voorkomen. Alle mensen konden op tijd het pand verlaten.

September

Het Oldtimer Festival Huizen is na een jaar afwezigheid weer terug, maar zonder een Havenfestival. Nieuw is de Kunst- en Cultuurmarkt naast de Krachtcentrale op dezelfde dag. Mede door het mooie weer allemaal zeer geslaagd.

Oktober

Het Melkmeisje wordt na een reparatie aan een kapotte neus weer teruggeplaatst op het Oude Raadhuisplein. Hoe de schade was ontstaan, is niet bekend. Het beeld is meteen goed schoongemaakt en ook gebruikersschade werd hersteld.

November

Gedeputeerde Jack van der Hoek, verantwoordelijk bij de provincie voor de herindeling. Foto: Carin van den Berg
De gemeentelijke herindeling gaat niet door. Hiermee is de fusie van Huizen, Blaricum en Laren van de baan. De provincie komt tot die conclusie nadat er een nieuw beleidskader is van de minister waarin zij niet de verwachte steun voor haar rol in het proces terugvindt.

December

De brug over de aanloophaven bij de Westkade wordt dankzij een buurtinitiatief van de vrijwillige brugwachters verlicht. De gemeente zei haar medewerking toe, dankzij een voorstel van raadslid Jeroen Ribberink dat de gemeenteraad unaniem aannam.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>