Eerste gratis jeugdlid bibliotheek | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het eerste gratis jeugdlid Thijs Meijer met zijn broer Bram en vader.
Het eerste gratis jeugdlid Thijs Meijer met zijn broer Bram en vader. (Foto: Bibliotheek HLB)

Eerste gratis jeugdlid bibliotheek

HUIZEN - Thijs Meijer was het eerste gratis Huizer jeugdlid van de bibliotheek begin dit jaar. Per 1 januari krijgen kinderen van 6 tot en met 12 jaar die in Huizen wonen namelijk een gratis lidmaatschap.

De bibliotheek in Huizen was nog een van de weinige bibliotheken in Nederland die een jeugdcontributie kende vanaf 6 jaar voor de Huizer kinderen. De gemeente heeft nu geld beschikbaar gesteld om het lidmaatschap gratis te maken.

Betere resultaten
Meer dan 50% van de Huizer kinderen jonger dan 13 jaar is al lid van de bibliotheek. Uit studies blijkt ook dat kinderen die boeken lezen, betere resultaten op school halen.

"Een regelmatig bezoek aan de bibliotheek stimuleert lezen en maakt het leuker. En een kind dat het leuk vindt om te lezen, leert zich al vroeg te concentreren en vergroot zijn woordenschat met een factor 2 ten opzichte van kinderen die niet of weinig lezen", adus de bibliotheek. "Ook al is het maar 15 minuten per dag, dan leest een kind al snel 1.000.000 woorden per jaar."

Juiste boek
"De bibliotheek biedt volop leuke leesboeken en informatie voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk van de kinderen. Ook kunnen e-books worden geleend. Bibliotheekmedewerkers helpen graag mensen op weg met het vinden van het juiste boek."

Kinderen die al lid zijn, hoeven niets te doen. De huidige pas blijft gewoon geldig en het gratis abonnement wordt automatisch op de pas gezet. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen met een ouder en een geldig legitimatiebewijs ingeschreven worden. Zie ook de website van de bibliotheek voor meer informatie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>