Vorig jaar op 2 oktober overviel de verdachte de Jumbo in de Kostmand.
Vorig jaar op 2 oktober overviel de verdachte de Jumbo in de Kostmand. Foto: Bob Awick

Twee jaar celstraf geëist tegen overvaller Jumbo

Politie

HUIZEN - De officier van justitie heeft 2 jaar celstraf geëist tegen de 27-jarige aan drugsverslaafde verdachte die op dinsdag 2 oktober vorig jaar rond 19.00 uur de Jumbo in de Kostmand overviel.

De man greep daarbij de 16-jarige kassière bij haar kleren en bedreigde haar met de woorden 'dit is een overval'. Het jonge meisje opende de kassa waarna de verdachte € 400,-- meenam. Op zijn vlucht verloor hij een deel van het geld.

Niet herinneren
Vandaag bij de rechtbank Lelystad zei de man zich weinig tot helemaal niets van de overval te herinneren. Hij was dronken en zat onder de cocaïne.

"Ik ben een drugsverslaafde. Als ik gespannen ben gaan ik overmatig veel gebruiken”, aldus de verdachte. Die dag was hij er slecht aan toen. Hij herinnert zich dat hij opeens voor de kassière stond. "Wat ik daarvoor en daarna heb gedaan, weet ik niet meer."

Camerabeelden
Uit camerabeelden en getuigenverklaringen wordt duidelijk dat de verdachte de kassière bij haar gilet vastpakt, met zijn andere hand een greep in de kassa doet en er vandoor gaat.

De man zou het beste af zijn in een kliniek. Door de weigerachtige houding van de verdachte, zit er voor de officier niets anders op dan een lange gevangenisstraf te eisen. Of de rechtbank het daar mee eens is, wordt over twee weken duidelijk. Dan doet zij uitspraak.

Uit de krant