Helaas gaat de Avondvierdaagse dit jaar niet door. Voor 2020 waagt het bestuur nog een laatste poging.
Helaas gaat de Avondvierdaagse dit jaar niet door. Voor 2020 waagt het bestuur nog een laatste poging. Foto: Bob Awick

Avondvierdaagse gaat in 2019 niet door

Sport

HUIZEN Het bestuur van de Avondvierdaagse Huizen heeft het moeilijke besluit moeten nemen om de Avondvierdaagse dit jaar niet door te laten gaan.

De veiligheid van het evenement kan niet worden gewaarborgd door een tekort aan verkeersregelaars. De organisatie wil wel een laatste poging doen om het evenement in 2020 wel weer te houden.

Ondersteuning
Op 8 januari was er een bijeenkomst voor potentiële vrijwilligers om de gaten binnen de organisatie op te vullen. Twintig mensen wilden wel ondersteuning aanbieden. 
De vacatures voor het controleren en uitzetten van de routes waren al snel opgevuld.

Het tweede grote probleem, de verkeersregelaars voor de veiligheid onderweg, blijft echter bestaan. "Er hebben zich zeven mensen als verkeersregelaar aangeboden" vertelt voorzitster Esther Zieltjens.

Verkeersregelaars
Nadat deze mensen zich hadden aangeboden is er direct een inventarisatie gemaakt bij de vaste vrijwilligers. "Het totaal aantal verkeersregelaars viel dusdanig tegen omdat het ongeveer hetzelfde was als in 2018. Maar dat was nu juist niet voldoende voor een veilige loop", vervolgt ze. 

Er waren aanbiedingen waarbij tegen een aanzienlijk hogere financiële vergoeding er mogelijk mensen van buiten beschikbaar zouden zijn. Hier wilde het bestuur niet over denken.

Verdubbeling inschrijfgeld
"Je kan het niet maken om een paar mensen een aanzienlijke vergoeding te betalen en anderen niet", geeft penningmeester Joel Wortel aan, "Bovendien zou dit direct uit de zakken van de deelnemertjes moeten komen wat misschien een verdubbeling van het inschrijfgeld tot gevolg heeft".

De kasreserve is voldoende om een jaar pas op de plaats te maken maar volgend jaar moet er een beslissing komen. Het bestuur hoopt dat alle nieuwe vrijwilligers tegen die tijd nog steeds zin hebben om te helpen en zal andere mogelijkheden zoeken om voldoende extra vrijwilligers, met name verkeersregelaars, te zoeken.  Het bestuur gaat dus in het najaar van 2019 weer aan de slag met werving en planning.

Uit de krant