Ryanne Zeeman (l) en Bart van der Vlist nemen het koffertje met het certificaat in ontvangst.
Ryanne Zeeman (l) en Bart van der Vlist nemen het koffertje met het certificaat in ontvangst. Foto: Bob Awick

Dr. Maria Montessorischool krijgt weer predicaat Excellente School

Algemeen

HUIZEN - De Dr. Maria Montessorischool aan de Van der Duin van Maasdamlaan 5 heeft vanmorgen weer het predicaat Excellente School gekregen.

De school heeft dit certificaat al sinds 2013 en moest opnieuw aan de bak om het predicaat te behalen. Dat is gelukt en Ria Westendorp, directeur primair onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, kwam het vanmorgen overhandigen.

Wethouder Marlous Verbeek van onderwijs was daarbij aanwezig en liet de school en de leerlingen weten trots te zijn en het een mooie prestatie te vinden.

Speerpunten
In het rapport dat bij het predicaat behoort, staat te lezen dat de school een goed en toekomstbestendig excellentieprofiel heeft. Dit profiel bestaat met name uit zeven speerpunten.

Deze zijn: voorbereide omgeving, help mij het zelf te doen, de leerkracht is de begeleider, versterken 21e-eeuwse vaardigheden, verbinding, intensivering kwaliteitsbeleid en focus op samenwerken.

De Dr. Maria Montessorischool is in Huizen de enige basisschool die het predicaat heeft en in het rapport staat te lezen dat de school hier erg bescheiden over is.

Hard werken
"Dat wil niet zeggen dat we er niet trots op zijn", zegt locatiedirecteur Ryanne Zeeman-Acket. "Onderwijs is sowieso hard werken en voor het predicaat moet je er nog een schepje bovenop doen."

Vooral het feit dat de eisen voor het certificaat nog strenger zijn dan voorheen, maakt dat de school blij is om voor drie jaar lang weer een Excellente School te zijn. De onderwijsinspectie moet daarvoor namelijk nu ook een beoordeling goed afgeven.

Dat wil niet zeggen dat de ontwikkelingen van het zogeheten 'Montessorimanagement' hiermee afgelopen is. "Het gaat er juist om je steeds te blijven ontwikkelingen richting die stip op de horizon die je wilt bereiken."

Uit de krant