Afbeelding

Susan Smit leest voor op Kamperfoelieschool

Mensen

HUIZEN - Het jaarlijkse Nationale Voorleesontbijt vond vandaag weer plaats. De Kamperfoelieschool in Huizen had een speciale gast voor deze aftrap van de Nationale Voorleesdagen, namelijk auteur Susan Smit.

Susan las de hele onderbouw van groep 1 tot en met 5 van de Kamperfoelieschool voordat zij aan hun schooldag begonnen voor uit onder andere het prentenboek Een huis voor Harry.

Prentenboek
Dit is het Prentenboek van het Jaar 2018, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers. Daarna staat er voor de kleintjes een ontbijtje klaar en kregen zij van BookSpot, die het ontbijt organiseerde, een verrassing.

Van het Nationaal Voorleesontbijt op de Huizer school zijn ook opnames gemaakt voor de RTL tv-programma's Koffietijd en 5 Uur Live.

Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar.  De zestiende editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari.

Auteur Susan Smit las op de Kamperfoelieschool een prentenboek voor.

Uit de krant