Politie was snel ter plaatse na de overval op 2 oktober.
Politie was snel ter plaatse na de overval op 2 oktober. Foto: Bob Awick

Twee jaar cel voor overvaller Jumbo

Politie

HUIZEN – De 27-jarige man die vorig jaar de Jumbo aan de Kostmand overviel, moet 2 jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank Lelystad vanmiddag bekend gemaakt.

Het vonnis van de rechtbank komt overeen met de eis van de officier van justitie twee weken geleden. De rechtbank Lelystad rekent het de man zeer zwaar aan dat hij tijdens de overval twee minderjarige medewerkers bedreigde. ,"Dat moet heel beangstigend voor hen zijn geweest.”

Drugsverslaafde man
De overval op de Jumbo in Huizen was op dinsdag 2 oktober rond 19.00 uur. De aan drugsverslaafde man kwam totaal doorgesnoven de supermarkt in, pakte een van de kassières bij haar gilet en zei "dit is een overval". Het 16-jarige meisje moest de kassa openen, waarna de overvaller er € 400,-- uit griste en wegrende.

Tijdens de zitting twee weken geleden zei de man dat hij zich niets van de overval kon herinneren, omdat hij totaal onder de drugs zat. Ook zei hij zijn leven te willen beteren als hij uit de gevangenis komt. Hij wil het liefst werken zodat hij niet aan zijn verslaving denkt.

Strafblad
Het is niet de eerste keer dat de man vanwege zijn verslaving met justitie in aanraking is gekomen. Zijn strafblad telt ondertussen meerdere pagina's met diefstallen en vermogens delicten.

Het liefst had de officier van justitie twee weken geleden geëist dat verdachte in een gesloten afkickkliniek zou worden opgenomen. Vanwege zijn weigerachtige houding en het feit dat de reclassering had aangegeven de man vanuit huis niet te willen behandelen, zag de officier zich genoodzaakt een zo hoog mogelijke celstraf te eisen. De rechtbank is hier in meegegaan.

Uit de krant