Sibbelien, Cees, Rian, Rob en Richard tonen trots hoe de nieuwe sportzaal, die links aan het clubgebouw komt, eruit gaat zien.
Sibbelien, Cees, Rian, Rob en Richard tonen trots hoe de nieuwe sportzaal, die links aan het clubgebouw komt, eruit gaat zien. Foto: Bob Awick

Bouw sportzaal AV Zuidwal van start gegaan

Sport

HUIZEN - Atletiekvereniging Zuidwal wil eigenlijk al zo'n 3 à 4 jaar een eigen sportzaal bij de atletiekbaan aan de Aristoteleslaan 2.

Dat is natuurlijk niet zomaar te realiseren en daar ging dus een paar jaar overheen, maar vorige week is er dan toch gestart met de bouw van deze sportzaal van 9 bij 12 meter, die voornamelijk door de atleten met een beperking zal worden gebruikt.

Renoveren
Wie dezer dagen de atletiekvereniging bezoekt, ziet meteen dat er van alles aan de gang is. Bij de ingang hangen ineens alle borden van de sponsors. "Dat komt omdat we de atletiekbaan ook meteen gaan renoveren", legt Rob Joosten uit.

Hij is lid van het bouwteam en voorzitter van de wedstrijdorganisatie. "Normaal hangen de borden langs de baan." Rian Bordes, van de PR en lid van het actiecomité om de bouw van de sportzaal mogelijk te maken: "We hebben al veel positieve commentaar gehad dat die borden nu heel zichtbaar zijn."

Voorzitter Sibbelien van Laere: "Dat komt ook doordat daar de hoge struiken weg zijn gehaald. Die worden later vervangen door lagere. Zo zijn de baan en de parkeerplaats goed zichtbaar vanaf de weg. Sommige mensen wisten niet eens dat hier de atletiekvereniging gevestigd is."

Groot gat
Naast het clubhuis is nu een groot gat te zien waar de sportzaal aangebouwd zal worden. Richard van den Brakel is facilitair medewerker bij de club en ontfermt zich over het bouwproject. Hij laat zien hoe het er straks uit moet gaan zien.

De sportzaal krijgt een muur van stenen met verschillende kleuren die door elkaar gemetseld worden. De bestuurskamer krijgt een houtlook van buiten. Sibbelien: "De omwonenden hebben we in het hele proces meegenomen en zij hebben hier geen problemen mee."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant