De drie leden van NOGGUS treden op met gitarist Tom Veltien.
De drie leden van NOGGUS treden op met gitarist Tom Veltien.

Try-out 'Bewerkte nummers' in De Krachtcentrale

Kunst & cultuur

HUIZEN - Trio NOGGUS en gitarist Tom Veltien houden zondag 27 januari om 15.30 uur een try-out van hun programma 'Bewerkte nummers' in De Krachtcentrale aan de Havenstraat 76. Op 10 februari gaat deze voorstelling in première in het Hoftheater te Raalte.

Het project 'Bewerkte Nummers' met nummers van Sting, Police, Mark Knopfler, Dire Straits, Eric Clapton en JJ Cale is ontstaan vanuit de lange muzikale relatie tussen Tom Veltien en Ernst van der Sloot.

Live-album
Zeven jaar geleden zijn ze samen gaan spelen, waarbij ze veel repertoire spelen van bovengenoemde artiesten. Dit is ook te horen op hun eerste live-album 'Uncut' van 'Just2Guitars'.

Daarnaast heeft Ernst van der Sloot een album gemaakt onder de naam 'Vertaalde Blues' waarbij hij bekende bluesnummers van voornamelijk JJ Cale vertaald heeft naar het Nederlands. Hij wilde een aantal nummers ook eens live spelen Op basis hiervan is dit programma tot stand gekomen in deze bijzondere bezetting.

NOGGUS
Ernst maakt deel uit van het trio NOGGUS met Joke Huisman op de basgitaar en Ronald Rensen op drums. Zij maken vanaf 2007 als trio muziek met elkaar. NOGGUS speelt op dit ogenblik voornamelijk nummers die Ernst van der Sloot geschreven heeft.

Hij schreef ongeveer 500 liedjes en nam 17 albums op. Daarnaast speelt NOGGUS bewerkingen van bestaande nummers. De filosofie is om ook bestaande nummers een eigen creatieve invulling te geven. Niet kopiëren, maar iets van jezelf toevoegen en vernieuwend zijn.

Aanmelden
De entree van de try-out is gratis. Wel moeten mensen zich aanmelden door te mailen naar info@caferestaurantdekrachtcentrale.nl.

Uit de krant