Probleem geveldelen zwembad De Meent ontdekt | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De loshangende geveldelen zijn preventief verwijderd.
De loshangende geveldelen zijn preventief verwijderd. (Foto: Carin van den Berg)

Probleem geveldelen zwembad De Meent ontdekt

HUIZEN - Optisport, de beheerder van Sportcentrum De Meent, heeft na een reguliere inspectie geconstateerd dat enkele gevelplaten boven de raampartij aan de buitenzijde van het zwembad los hingen. Deze zijn inmiddels preventief verwijderd. Dat melden de gemeente en het zwembad op hun website.

De gemeente Huizen, eigenaar van het sportcentrum, heeft direct na de melding door Optisport begin deze maand het voetpad langs de raampartij van het zwembad aan beide zijden afgezet met een hek.

Net gespannen
Er is een net gespannen vanaf het dak tot de bovenzijde van de raamkozijnen om te voorkomen dat loszittende panelen op geparkeerde auto's of voorbijgangers vallen. Nadat dit gebeurd is, zijn de hekken weer weggehaald.

"De situatie is op dit moment voldoende veilig", laat de gemeente desgevraagd weten. De parkeerplaatsen die direct naast het zwembad liggen zijn de hele tijd in gebruik geweest. De gemeente en Optisport hebben de gebruikers van De Meent en de directie van het naastgelegen Erfgooiers College ingelicht over de situatie.

Onderzoek
In overleg met Optisport en de aannemer die het gebouw bijna 20 jaar geleden heeft opgeleverd, is de gemeente een onderzoek gestart naar de oorzaak. Vervolgens wordt bekeken welke maatregelen moeten worden genomen om dit probleem op te lossen.

De gemeente heeft laten weten dat op dit moment nog niet te zeggen is binnen welke termijn het probleem is opgelost. "We verwachten dat er met maximaal vier weken een oplossing is."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>