Wethouder Maarten Hoelscher met Lenie en Rob op de bank.
Wethouder Maarten Hoelscher met Lenie en Rob op de bank. Foto: Bob Awick

Lenie en Rob Stolk 50-jaar getrouwd

Mensen

HUIZEN - Lenie Lodewijk (70) en Rob Stolk (71) waren gisteren 50 jaar getrouwd. Vandaag op Valentijnsdag kwam Wethouder Maarten Hoelscher ze namens de gemeente met een bos bloemen feliciteren.

"Toen wij in 1969 trouwde bestond Valentijnsdag niet", vertelt Lenie. "Wij zijn op de 13e getrouwd, omdat er nog ruimte was. Ik denk dat niemand op de 13e wilde trouwen. Wij zeggen altijd dat het onze geluksdag is."

Emmen
Het paar leerde elkaar in Emmen kennen bij familie. Lenie was op vakantie en Rob was aan het solliciteren bij een bedrijf. "Terwijl we een kwartier uit elkaar woonden. Hij in Amsterdam en ik in Amstelveen."

Het paar ging daar voor het eerst een avond stappen en daarna ging het allemaal snel. Ze trouwden in Amstelveen, een koude dag met sneeuw, en vertrokken niet lang daarna naar Emmen. Daar ging Rob namelijk werken en was direct een woning beschikbaar.

Sfinx
Vanwege het werk verhuisde ze in 1980 naar Bussum en in 1984 naar Huizen. Daar woont het echtpaar nog steeds. "Met plezier wonen wij nu in een van de Sfinx woningen aan het water. We wonen hier vanaf het begin dat ze werden gebouwd."

Het paar kreeg drie kinderen, een zoon en twee dochters, waarvan er een is overleden. Inmiddels heeft het paar ook al vijf kleinkinderen. Ook hiervan is er een overleden. Het leven ging dus niet altijd over rozen.

Hechte band
"We hebben gelukkig altijd een hechte band met elkaar gehad", zegt Lenie. Met elkaar en met vrienden en familie hebben ze het gouden huwelijksfeest gisteren gevierd op De Deel in Eemnes.

Het geheim om zo lang bij elkaar te blijven? "We hebben het fijn en goed met elkaar", aldus Lenie. "En we genieten echt met veel plezier van waar we nu wonen."

Uit de krant