Burgemeester Sicko Heldoorn was maar tijdelijk benoemd voor het herindelingsproces.
Burgemeester Sicko Heldoorn was maar tijdelijk benoemd voor het herindelingsproces. Foto: Bob Awick

Meedenken over nieuwe burgemeester

Algemeen

HUIZEN - Inwoners van Huizen kunnen nadenken aan welke kwaliteiten een nieuwe burgemeester moet voldoen. Dit kan op de website burgemeesterhuizen.nl.

Burgemeester Sicko Heldoorn vertrekt, omdat de herindelingsprocedure waar een fusie van de gemeente voorzien was, niet doorgaat. Hij was hier als waarnemer gekomen voor de duur van het herindelingsproces.

Website
Op deze website burgemeesterhuizen.nl staan tien stellingen vermeld over wat de inwoners van hun nieuwe burgemeester verwachten. Moet hij bijvoorbeeld zichtbaar zijn op evenementen of op de achtergrond. Moet hij veel op het gemeentehuis zijn of in de wijk.

Door een rondje te verschuiven kan aangegeven worden welke eigenschap de nieuwe burgemeester zou moeten hebben. Daarnaast is er een open vraag: 'Als ik denk aan de burgemeester van Huizen dan denk ik aan iemand die ...'.

Profielschets
Inwoners kunnen tot woensdag 27 februari 9.00 uur de vragen invullen. De gemeenteraad zal de mening van de inwoners meenemen in het opstellen van de profielschets.

De definitieve profielschets wordt vastgesteld in een raadsvergadering op 12 maart waar ook de commissaris van de Koning bij aanwezig is.

Geheim
Nadat de profielschets door de gemeenteraad is vastgesteld zal de benoemingsprocedure grotendeels in beslotenheid en vertrouwelijk, in het geheim verlopen.

Dit is wettelijk vastgelegd in artikel 61c van de Gemeentewet. In die periode van de benoemingsprocedure zal de gemeente geen verdere informatie geven.
 

Uit de krant