De brandweerlieden samen met de raadsleden (veelal in het donkere brandweerpak) op de foto.
De brandweerlieden samen met de raadsleden (veelal in het donkere brandweerpak) op de foto. Foto's: Gemeente Huizen
foto's

Gemeenteraad op werkbezoek bij de brandweer

Politiek

HUIZEN - Een groot deel van de gemeenteraad van Huizen heeft woensdagavond 13 februari een werkbezoek gebracht aan de brandweerpost in Huizen.

De brandweerpost Huizen onderhoudt nauwe contacten met de plaatselijke politiek en met een kijkje in de keuken wordt nog meer inzicht en begrip gewekt voor het werk dat de brandweer doet.

Presentatie
Na de opening van de avond door Hoofd Vrijwilligers van Brandweer Gooi en Vechtstreek, Joop Huizing, kregen de raadsleden van postcoördinator Fred Kos een presentatie over het reilen en zeilen binnen de post.

Naast uitleg over de dagelijkse gang van zaken, de uitrukken en een blik op het materieel, lag de aandacht vooral op de vrijwilligers. De vrijwilligers zijn namelijk de spil binnen de lokale brandweerposten.

Aan de slag
Zonder deze groep mensen is het onmogelijk de brandweerzorg te leveren. Om zelf een beter inzicht te krijgen in het brandweerwerk, mochten de raadsleden zelf ook actief aan de slag.

Onder leiding van een grote groep vrijwilligers konden zij onder andere hoe je werkt met hydraulisch gereedschap en adembeschermende middelen. Naast uitleg en bezichtigen van het materieel mocht ze zelf ook blussen en een blik op Huizen werpen van bovenaf de hoogwerker.

Raadsleden Daniëlle van Deutekom en Kerem Gencer in brandweerpak.

Zelf aan de slag met hydraulisch gereedschap.

Zo loop je als je niets ziet, omdat je geblindeerd bent.

Uit de krant