Het redactiieteam van Visio en Carin van den Berg van het Nieuwsblad voor Huizen wisselden tips uit en interviewden elkaar.
Het redactiieteam van Visio en Carin van den Berg van het Nieuwsblad voor Huizen wisselden tips uit en interviewden elkaar. Foto: Bob Awick

Redactieteam van Visio werkt wekelijks aan eigen gesproken digiEKrant

Mensen

HUIZEN - Dagelijks bezoeken blinden en slechtzienden de locatie van Visio aan de Bovenweg voor hun dagbesteding.

Frank, Glenn, Christien, Ivo, Marian, Stien, Linda, Rein en Corrie komen elke donderdagmorgen als redactie van de digiEKrant bij elkaar om te werken aan een nieuw exemplaar. Ze worden geholpen door vrijwilligster Hanneke en Djoke van Marum die de redactie begeleidt.

Brailletekst
Op tafel liggen al witte vellen klaar met brailletekst. Een krant voor blinden en slechtzienden is dan ook wezenlijk anders dan bijvoorbeeld het Nieuwsblad voor Huizen. De digiEKrant is bijvoorbeeld geen krant op papier, maar eentje die je kunt beluisteren op soundcloud.com/digiekrant.

Er verschijnen ongeveer vier exemplaren per jaar en elke krant heeft een eigen thema. De krant wordt ook uitgegeven op een cd en er is een 'zwartschrifteditie' om de tekeningen en foto's te tonen aan mensen die ze wel kunnen zien en de nieuwsgierigheid op te wekken om naar de digitale uitgave te luisteren.

Techniek
Deze keer staat het onderwerp techniek centraal. Ook thema's als angst, vriendschap en voeding en gezondheid zijn al eens aan bod geweest. De redactie begint bij elke nieuwe krant met een brainstormsessie.

Ze bedenken dan heel veel woorden die bij een thema passen en stellen zich de vraag wat ze met het thema willen. Naast interviews is er ook ruimte voor wist-je-datjes, moppen, muziek en gedichten.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant