Korine van Veldhuijsen.
Korine van Veldhuijsen. Foto: Jet Haverkamp

Themaochtend: wat is 'gewoon' doodgaan in de bibliotheek

Cultureel

HUIZEN - Netwerk Palliatieve Zorg, Hospice Huizen en Bibliotheek vestiging Huizen organiseren samen een informatieve themaochtend op woensdag 20 februari in de huiskamer van de bibliotheek.

Het thema is: wat is 'gewoon' doodgaan. Auteur Korine van Veldhuijsen is de hoofdgast die ochtend en vertelt over het tot stand komen van haar tweede boek 'Aan het sterfbed'.

Intiem boek
'Aan het sterfbed' is een bijzonder en intiem boek over de dood. Over veelal de gewone dood waarin mensen toegroeien naar het einde en het leven langzaam loslaten.

Door alle berichtgeving over euthanasie en het voltooide leven zou je bijna vergeten dat de meeste mensen -namelijk 95,6 procent - op deze natuurlijke wijze sterven.

Laatste levensfase
Partners, ouders, kinderen, broers, zussen, vrienden, hospicevrijwilligers, geestelijk verzorgers, verpleegkundigen en artsen nemen de lezer in deze bundel mee in de unieke laatste levensfase van een dierbare naaste.

Zij vertellen wat dit sterfbed in henzelf en de ander heeft geraakt en wat het in beweging heeft gezet. Want zo op de drempel van de dood, als de mens op zijn kwetsbaarst is en het mysterie van het leven voelbaar wordt, kunnen mensen intense en betekenisvolle ervaringen hebben.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant