Met een stevige handdruk werd de ondertekening van het contract bekrachtigd.
Met een stevige handdruk werd de ondertekening van het contract bekrachtigd. (Foto: Bob Awick)

Erfgooiers College tekent bouwcontract

HUIZEN - Het Erfgooiers College heeft gisterenmiddag in het bijzijn van wethouder Marlous Verbeek de contracten getekend voor de nieuwbouw van de school.

Bouwer Zenzo MV VOF gaat de school helemaal opnieuw bouwen. Het gebouw zal dan aardgasvrij en volgens Frisse Scholen worden opgeleverd.

Energieneutraal
De gemeenteraad ging onlangs akkoord met een lening van maximaal 400.000 euro aan de school om de school zelfs volledig energieneutraal te maken. Hiervoor worden zonnepanelen ingezet.

Inmiddels zijn architect Bram van Borselen van ZEEP Architecten en het ontwikkelteam begonnen met het in kaart brengen van wensen en behoeftes van leerlingen, docenten en andere gebruikers van het nieuwe schoolgebouw.

Leerlingen
Door middel van interactieve processen krijgen de leerlingen de mogelijkheid om bepaalde onderdelen zelf vorm te geven en creatieve onderwijsprojecten op te zetten rondom het thema 'bouw'.

De verwachting is dat vanaf augustus 2019 met de bouw wordt gestart, maar dat al eerder wordt gestart met de sloop. Alle leerlingen blijven gedurende het bouwproces onderwijs krijgen op de huidige locatie.

Overlast
Het bouwverkeer en de bewegingen van de leerlingen worden gescheiden om de veiligheid te garanderen en de overlast te minimaliseren. Het nieuwe Erfgooiers College kan naar verwachting in december 2020 in gebruik worden genomen.

Meer berichten