Aan welke eisen moet de nieuwe burgemeester voldoen?
Aan welke eisen moet de nieuwe burgemeester voldoen? (Foto: Bob Awick)

Inwoners willen burgemeester die draagvlak organiseert

HUIZEN - Inwoners willen graag dat de nieuwe burgemeester iemand is die draagvlak organiseert.

'Op dit punt zijn zij het meest uitgesproken in de inwonerpeiling', staat te lezen in profielschets die de gemeenteraad dinsdag 12 maart bespreekt in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning.

Bedrijfsleven
'Daarnaast zoeken zij een burgemeester die in de wijken aanwezig is en actief communiceert over alles wat er speelt. Hij of zij heeft bij voorkeur ervaring vanuit de samenleving en het bedrijfsleven.'

'Inwoners van Huizen zoeken een burgemeester die dicht bij de inwoners staat, naar hen luistert, toegankelijk is en er voor iedereen is. Ook willen inwoners graag een burgemeester die betrokken is en verbindt.'

Visionair
In de profielschets staan nog meer punten waar een nieuwe burgemeester aan zou moeten voldoen. Zo zou de nieuwe burgemeester een visionair moeten zijn die weloverwogen keuzes maakt en bedachtzaam handelt.

Hij moet omgevingsbewust zijn en daadkrachtig kunnen optreden. Daarnaast moet de nieuwe burgemeester onderhandelingsvaardigheden hebben. De volledige profielschets is te vinden bij de agendastukken van de raadsvergadering.

Meer berichten