Poppen spelen een rol in een van de shows.
Poppen spelen een rol in een van de shows. Foto: Patrick Lieftink

Eerste plek The Pride Junior

Cultureel

HUIZEN - The Pride Junior heeft de laatste gewone wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap gewonnen. De groep moest optreden in Leeuwarden en maakt over twee weken bij het NK nog kans op een mooie plek op het ereschavot.

Vijf groepen van Winterguard The Pride gingen zaterdag naar Leeuwarden. The Pride Pre Cadets traden als eerste op met hun circusshow. Zij sloten hun seizoen af met 71,5 punten. The Pride Cadets stalen de show met hun boerenact en werden nipt tweede. The Pride Junior sloot het ochtendgedeelte af met de show 'The City of Stars'. Zij werden eerste.

Spannend
In de middag werden de decors gewisseld voor de shows van The Pride A. Zij hadden ook progressie geboekt met hun optreden en voor deze groep wordt het over twee weken in Eindhoven bij het NK spannend, omdat er nog maar een halve punt verschil zit tussen de nummer 1 en 2.

The Pride of the Netherlands kwam als laatste in actie, onder leiding van de Amerikaanse choreograaf William Martin. De show met het thema 'Playtime' sleepte het publiek mee in de wereld van poppen. De focus van de groep ligt vooral op de Nederlandse kampioenschappen. Alle kaarten voor het NK zijn inmiddels uitverkocht.

Uit de krant