De raad van toezicht en het dagelijks bestuur van de Stichting Huizer Havendagen. Op de foto ontbreekt Wim Groothoff.
De raad van toezicht en het dagelijks bestuur van de Stichting Huizer Havendagen. Op de foto ontbreekt Wim Groothoff. Foto: Bob Awick

Stichting Huizer Havendagen gaat evenement waarborgen voor toekomst

Cultureel

HUIZEN - De eerste Huizer Havendag was een groot succes. Om te zorgen dat het evenement een goede toekomst tegemoetgaat, is nu de stichting Huizer Havendagen opgericht. Voorzitter Emile van Waegeningh en secretaris Wim Buijs vertellen wat meer over het hoe en waarom.

"De vorige Havendag is georganiseerd door de Stichting Huizer Botters, samen met de watersportverenigingen", legt Emile uit. "Het organiseren van zo'n evenement vraagt een groot tijdsbeslag van de vrijwilligers. Met de nieuwe stichting creëren we een breder draagvlak en kunnen we er een nog mooier en interessanter evenement van maken.

De eerste Huizer Havendag vorig jaar was de eerste waarin de Stichting Huizer Botters en de watersportverenigingen de handen ineen hadden geslagen om een evenement te organiseren waarbij de focus op het water lag. Het werd een combinatie van de Dag voor de Huizer Watersport en het Havenfestival, dat voorheen tegelijkertijd met het Oldtimer Festival Huizen werd georganiseerd.

Om te zorgen dat de Huizer Havendag voor langere tijd een geslaagd evenement zal worden, is de stichting opgericht. Het bestuur van de stichting bestaat uit afgevaardigden van alle organisaties die in Huizen iets met recreatiewater te maken hebben. "We hebben de deelnemende organisaties verdeeld in traditionele watersport, sociaal-maatschappelijk, ondersteunend, actieve gebruikers en erfgoedgeoriënteerd. Elk van deze groepen levert een bestuurslid."
 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant