230 leerlingen liepen zes kilometer rondom de Oostermeent.
230 leerlingen liepen zes kilometer rondom de Oostermeent. Foto: Wandelen voor Water

Leerlingen lopen recordopbrengst voor Wandelen voor Water

Buurt / wijk

HUIZEN - Pas rond 1 april is het bedrag echt bekend, maar wat wel duidelijk is is dat de 230 leerlingen die woensdag meededen aan Wandelen voor Water wel zorgen voor een recordopbrengst dit jaar. 

De groepen zeven en acht van De Ark, Rehoboth, De Gouden Kraal en De Pionier liepen woensdagochtend vroeg zo'n zes kilometer. Dat staat gelijk aan de afstand die kinderen in Malawi dagelijks moeten lopen om water te halen bij een bron, de tocht lopen ze dan ook met zes liter water, net als in Huizen woensdag gebeurde. Met deze sponsortocht haalden de Huizer scholieren geld op om waterpompen in het zuiden van Malawi te laten bouwen.

Burgemeester Heldoorn gaf het startsein voor de vierde editie van de wandeltocht in Huizen. Verkeersregelaars en vrijwilligers van Rotary Huizen Gooimeer, Blaricum, Centaurea begeleidden en organiseerden de tocht. Begin april gaan de leerlingen van SBO de Wijngaard nog lopen. Daarna wordt de totale opbrengst bekend gemaakt. 

Drie meiden van basisschool De Ark uit groep acht namen hun taak heel serieus. Elena, Dara en Hanna stelden veel vragen en praatten honderduit met een van de begeleiders vanuit Rotary. Onderweg had Rotary nog een missie: zoveel mogelijk zwerfafval en plastic opruimen.  De meiden, gewapend met rugzak, zes liter water, vuilniszak en prikstok hielpen fanatiek mee.

Uit de krant