Huizen kwam bij Victoria eigenlijk geen moment in de problemen.
Huizen kwam bij Victoria eigenlijk geen moment in de problemen. Foto: Bastiaan Miché

Huizen veel te sterk voor hekkensluiter Victoria

Sport

HUIZEN - De regionale voetbalderby tussen Victoria en Huizen was niet hoogstaand. Spanning was de oorzaak. Er stond voor beide ploegen veel op het spel. Voor Victoria was het de laatste strohalm om rechtstreekse degradatie uit de eerste klasse af te wenden. Huizen moest zich uit gevarenzone spelen om een derde zeperd, degradatie, in drie jaar tijd te voorkomen. Het werd 0-3 voor Huizen.

De zege van Huizen was volkomen terecht. De bezoekers waren simpelweg effectiever in het benutten van de spaarzame kansen. Victoria kwam bij vlagen voetballend aardig mee met de bezoekers; in de afrondende fase ontbrak het bij de dolende Hilversummers echter aan kwaliteit en creativiteit.

Na de 0-1 in de eerste helft door Sebastiaan van Kammen kreeg Victoria direct na rust een kans, maar de lat stond een treffer in de weg. Na de 0-2 door Olivier Blaauw en de 0-3 door Hidde van der Veldt was het over en uit voor de thuisploeg.

Voor Huizen waren de drie punten belangrijk om uit de onderste regionen weg te komen. "Daar waren we ons van bewust", opent Olivier Blaauw na de wedstrijd. Hij was de aangever van de 1-0 en scoorde zelf de tweede treffer voor de groen-gelen. "Na het dramatische verlies van vorige week, thuis 2-0 tegen Aalsmeer, hebben we de koppen bij elkaar gestoken en geconcludeerd dat het zo echt niet verder kan. We hadden wat recht te zetten. Voor deze en de komende wedstrijden maakt het niet uit of we nu met goed of slecht voetbal punten pakken. Dan zien we wel waar we aan het eind van de streep eindigen. Onze kracht is de snelle aanvallen; alleen we moeten nauwkeuriger worden in het benutten van 100-procentkansen. Tegen Victoria lieten we in het laatste kwartier door slordigheden zeker drie doelpunten liggen. "

Het is wel duidelijk dat na de achtste zege dit seizoen de ploeg van coach Arnold Klein met de zevende plaats op de ranglijst het lek niet boven water heeft en rustig achterover kan leunen. Het verschil met de twaalfde stek, wat na competitie degradatie betekent, is slechts vijf punten.

Morgen meer over dit duel in het Nieuwsblad voor Huizen. 

Uit de krant