Afbeelding
Foto: Bob Awick

Herbouw panden aan de Kerkstraat

Politiek

HUIZEN - De panden aan de Kerkstraat, die vorig jaar in vlammen opgingen, worden weer herbouwd en uitgebreid. Dat blijkt uit de plannen die vanaf morgen ter inzage liggen bij het gemeentehuis. Het originele aanzicht blijft deels bestaan.

De plannen waren al in december ingediend door de eigenaren, maar de beslistermijn was verlengd door de gemeente. De reden was dat het plan op diverse onderdelen niet voldoet aan het huidige bestemmingsplan. Zo zouden de eigenaren eigenlijk alleen naar achter en niet opzij mogen bouwen. Het plan voorziet nu wel in een uitbreiding aan de zijkant. Verder bestaat de her-/nieuwbouw voor een deel uit platte afdekking. Ook de nieuwe goothoogte aan de voorzijde past niet in het bestemmingsplan. Verder zou de noodtrap te groot zijn.

Burgemeester en wethouders hebben de plannen bekeken en gaan toch akkoord met die afwijkingen. Volgens het college van b en w zou vasthouden aan het bestemmingsplan er juist voor zorgen dat het aanzicht er niet mooier op zou worden. Zo zou er een steeg kunnen ontstaan die niet fraai oogt. Een andere afdekking zou ervoor zorgen dat het pand hoger wordt met een grotere impact voor de buren. Daarnaast is het college blij met de nieuwbouw en deels herbouw van de gevels en dus het aanzicht.

Morgen meer hierover in het Nieuwsblad voor Huizen.

Uit de krant