Afbeelding
Foto: Bob Awick

Mishandeling meisje baart VVD Huizen zorgen

Politiek

HUIZEN  - De mishandeling van een 16-jarig meisje vorige week vrijdag door vier jongens op een scooter is voor de lokale VVD aanleiding om vragen te stellen aan burgemeester Sicko Heldoorn. "Het wakkert het gevoel aan dat in Huizen sprake is van toenemende onveiligheid", aldus raadslid Sjoerd van Klink.

De liberaal vraagt zich af hoe het toch kon dat het slachtoffer op klaarlichte dag kon worden mishandeld. Vraag is daarom of het voorval een incident is of is er misschien sprake van een 'verontrustende stijging van de geweldcijfers in Huizen?' Daarnaast wil Van Klink weten wat de burgemeester doet om het aantal geweldsincidenten terug te dringen. Vraag is bovendien of de verdachten al in beeld zijn. 

Maar aan de andere kant zijn er ook zorgen over de reacties op het incident. De politie meldde namelijk in een signalement dat de daders licht getint zijn en op zwarte scooters reden. Van Klink wil daarom ook van de burgemeester een oordeel over deze getuigenoproep van de politie. Die zou namelijk tot 'ongewenste maatschappelijke gevolgen' hebben geleid.  

Het gevolg was namelijk dat onschuldige jongeren die wel aan dat signalement voldeden, zouden zijn klemgereden door automobilisten, weet Van Klink. "Hoewel wij alle begrip hebben voor de bezorgdheid van inwoners over het betreurenswaardige incident, wijzen wij 'het recht in eigen hand nemen' zonder meer af", schrijft. Hij licht toe: "Dit hoort niet in Huizen. Iedereen moet veilig over straat kunnen lopen."

Het verzoek aan de burgemeester is om voor de raadsvergadering van 9 mei schriftelijk antwoord te geven. 

Uit de krant